29 Noiembrie, 2008

Nadia Comaneci se implica in campania electorala din diaspora

Nadia Comaneci se implica in campania electorala din diaspora, mai precis pe continentul nord american, in favoarea fostului ei antrenor, Bela Karolyi, care candideaza pentru Senat din partea UDMR. Nadia a inregistrat si un mesaj audio in favoarea lui Bela. Un gest frumos din partea fostei campioane, mai ales ca in ultimul timp Bela Karoly a fost tinta unor mizerii in presa romaneasca in care a fost amestecat si numele Nadiei. Dintre candidatii propusi diasporei in America de Nord si de Sud, Australia si Noua Zeelanda, Bela Karoly este unul din cei pe care i-as recomanda. Alaturi de Raymond Luca. Restul au probleme mari la dosar.

Andrei Badin

http://www.badin.ro/2008/11/nadia-comaneci-se-implica-in-campania-electorala-d.htm

27 Noiembrie, 2008

Mesaj din partea domnului Karolyi

Karolyi Bela

Dragi Compatrioti,

Eu sunt Bela Karolyi. Dumneavoastra ma cunoasteti si imi cunoasteti realizarile. Nu am sa le re-enumerez aici.
Astazi cu citeva zile inainte de alegeri as vrea sa va rog sa va concentrati pe realizari.Ma bucur ca Romania are sansa sa isi insanatoseasca clasa politica. Cred ca votul uninominal este primul si cel mai important pas in schimbarea cu adevarat a Romaniei. Cred ca pasul urmator va fi votul la vedere sa putem sa stim in permanenta, in fapt, ca cetateni ai Romaniei, cine si cum a votat. Daca o sa am onoarea sa va reprezint am sa lucrez la implementarea acestei initiative. Am ramas Roman chiar si la atita distanta de tara. Indiferent de etnia de apartenenta nu am uit niciodata tara in care m-am nascut, m-am format si in care am avut primele si cred eu cele mai importante succese ale carierei mele – controverstate sau nu – aceste succese ne-au facut mandri de Romania pe toti fie romani, maghiari, sasi sau alte etnii.

Trebuie sa stiti ca sunt un ceatiean al Romaniei, candidez din partea UDMR dar vreu sa precizez ca UDMR nu va avea votul meu in Parlament decit daca constiinta mea va fi impacata. Acest partid lucreaza pentru alegatori, cetateni ai Romaniei, in modul cel mai transparent si eficient cu putinta si in permanenta este preocupata de rezolvarea problemelor de zi cu zi ale alegatorilor nostri.

Dupa alegerile din SUA intreaga lume vibreaza din nou cu speranta la posibilitatea unei schimbari majore. Parafrazind – da, cred ca si noi putem in Romania sa schimbam in mod major peisajul politic si economic – dar nu o vom putea face fara sa ne implicam si mai ales fara sa intelegem ca trebuie sa o facem impreuna. Deci, candidatura mea vreau sa fie sub semnul – Da, putem sa schimbam, cu speranta si fara temeri si intotdeauna impreuna.

Va multumesc pentru votul dumneavoastra,

Bela Karolyi
http://www.belakarolyi.org

————————————————————————————-

23 Noiembrie, 2008

Picnic cu Romanii din Houston

Duminica, 23 Noiembrie a avut loc un picnic cu reprezentantii diasporei romanesti din Houston, Texas.

Domnul Karolyi a prezentat principalele puncte ale programului sau:

“În cazul în care voi deveni senator voi desfăşura activitatea mea pe două fronturi:
Pe de o parte ar fi introducerea unei iniţiative legislative privind facilităţile fiscale acordate cetăţenilor români din străinătate. Această luptă voi duce în Parlamentul României.
Pe de altă parte voi duce activitate de lobby în Statele Unite pentru următoarele obiective:

-desfiinţarea vizei obligatorie de intrare în SUA pentru cetăţenii români, astfel ca toţi cetăţenii români să călătorească liber în Statele Unite
-facilitarea admiterii studenţilor români la universităţile americane fără a impune limitarea numărului de studenţi şi să aibă posibilitatea să urmeze studiile în condiţii financiare avantajoase
-simplificarea obţinerii şi prelungirii vizelor de lucru”

Domnul Karolyi a luat ramas bun de la cei prezenti cu rugamintea ca fiecare sa mobilizeze cercul de cunostinte, prieteni, rude si sa le aduca la vot pe data de 30 Noiembrie.

Picnic

————————————————————————————–

20 Noiembrie, 2008

Domnul Karolyi in Dallas, Texas

Joi, 20 Noiembrie, domnul Béla Károlyi a efectuat o vizită la Dallas unde s-a întâlnit cu domnul Nelu Prodan, Consulul Onorific al României la Dallas, doamna Adina Cicort, Directorul Publicaţiei Romanian VIP, precum şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zonă. Pe parcursul a mai bine de două ore, s-au discutat principalele probleme cu care se confruntă românii din străinătate şi soluţiile pe care domnul Károlyi le întrevede pentru rezolvarea acestora, dar şi motivele care l-au determinat să se implice pe scena politicii româneşti.

Dallas, Texas

Reamintim că dânsul candidează pentru funcţia de Senator în Parlamentul României la alegerile din 30 noiembrie anul curent, din partea formaţiunii politice UDMR. Marele antrenor şi om de afaceri afirmă cu mândrie că este rodul pământului românesc şi că nu doar genetic, dar şi sufleteşte, aparţine în egală măsură atât neamului românesc cât şi celui maghiar din România.

Vom reveni cu mai multe amănunte despre vizita maestrului gimnasticii mondiale, Béla Károlyi, în calitate de candidat la Senatul României pentru a reprezenta românii de pe cele două continente americane, Australia, Noua Zeelandă, Africa şi Ţările Arabe, în următoarele zile.

Revista Romanian VIP

————————————————————————————–

18 Noiembrie 2008

Omul de afacere al anului in Houston, Bela Karolyi

Houston – Parteneriatul Houston şi  Clubul Kiwanis din Houston, în cooperare cu oraşul Houston, portul Houston, Harris County şi Departamentul de Comert a premiat pe Bela Károlyi, Directorul echipei feminine de gimnastica a Statelor Unite şi Martha Károlyi, Coordonatorul Naţional al echipei cu titlul de “Omul de afaceri” ai anului.

Business Man of the year in Houston

Sotii Karolyi, care sunt poate cei mai buni antrenori din istoria gimnasticii, au instruit gimnasti de talie mondială in ultimele nouă editii ale Jocurilor Olimpice. Eforturile lor inovatoare in antrenorat au produs 28 Olympici, nouă campioni olimpici, 15 campioni mondiali, 12 campioni europeni şi şase campioni nationali in Statele Unite.
In ultimii 22 de ani, evenimentul recunoaşte persoanele din lumea afacerilor  care au demonstrat că managementul la nivel inalt continuă să facă din Houston un centru de afaceri international.
In discursul de multumire Bela Karolyi a facut o trecere in revista a carierei sale in Statele Unite, a vorbit despre greutatile si succesele obtinute in acesti ani dar in special a subliniat evenimenetele importante in ultimul an din viata lui culminand cu comentariile sportive  facute  in cadrul Jocurilor Olimpice pe postul American de televiziune NBC si de acceptarea propunerii de a candida pentru postul de senator in parlamentul Romaniei.
In continuare domnul Karolyi a evidentiat ca a ajuns la o faza a vietii sale in care vrea sa faca mai mult pentru comunitatea din care provine, reprezentand cetatenii romani din afara granitelor tarii din circumscriptia electorala 43 reprezentand continental American, Australia, Africa, si tarile Arabe.

Bela Karolyi with business executives

La festivitate au fost prezenti personalitati din lumea businessului, ai institutiilor importante, si al orasului Houston.
Ricardo Gauthier,Consulul General al  Argentinei, Jeff Moseley Presedintele “Greater Houston Partnership”, Anise Parker reprezentatul primariei orasului Houston “City Of Houston Controller”, George Donnelly Managing Partner LILO Ventures, Robert Gordon Directorul Portului Houston si Duaine Priestley Directorul General al Camerei de Comert al SUA.
De asemenea au fost  prezenti numerosi reprezentati ai corpurilor diplomatice, consuli si ambasadori si prima campioana olimpica a gimnasticii feminine americane Mary Lou Retton.

Reklámok